måndag 26 januari 2009

Scrappat och inredningsreportage!

Nu var det länge sen sist! Det har hänt mycket här hemma, så bloggen har tyvärr fått stå åt sidan. Vi har haft problem med elen och var 5 dagar delvis utan el här hemma. Inge kul, men vad tacksam man är då allt fungerar som det ska igen! Sen har det pysslats och donats här hemma med olika projekt. Jag har pysslat ihop lite saker till Formex mässan åt Metalimo, dom tänkte jag visa idag!

Men det största är att igår var stylisten Anna och fotografen Lotta här och gjorde ett inredningsreportage i vårt lilla hus! Så roligt!!! Tack för en rolig och mysig dag! Jag rapporterar givetvis mer, när jag vet när och i vilken tidning repotaget kommer ut!

Många har frågat om mina mjölkuddar och undrat om jag inte ska göra sånna till butiken. Jo efter alla kommentarer och mail så är jag jätte peppad på att göra fler. Men jag måste lösa trycken på ett annat sätt. Det var nämligen svårt att få transferpapperet att fästa ordentligt. Så det blir nog screentryck i så fall. Men vi ska undersöka det mer! Men det är i alla fall på gång!


En cupcake mobil som jag sytt av papper, den är stoppad med lite vadd så den är lite "bullig" och tredimensionell Sen är dom dekorerade med filthjärtan och olika band och spets. Pilligt som 17, men så kul! Den här ska vi använda då vi har kalas!

Vimplar sydda av mumsiga papper med olika glans och skimmer effekter, vilket inte syns på bilden. Allt material från Metalimo så klart!

torsdag 8 januari 2009

Nya kuddar...

Efter att ha sett alla snygga mjölsäckar som har florerat på en massa inredningsbloggar, så testade jag att göra egna mjölsäckskuddar i linne. Texten är utskriven på transferpapper som man stryker fast på tyget. Pilligt men roligt! Jag har låtigt dom översta kanterna vara råa och sen sytt enkla stygn med broderitråd.

Just nu jobbar jag som bäst att scrappa till Formex mässan som drar igång nästa vecka. Ska försöka fota dom under dagen!

torsdag 1 januari 2009

How to... leksaksbox

Hoppas nya året har börjat bra för er alla! Jag är redan nyfiken över vad mitt nya år kommer att erbjuda!
Jag har tagit det lugnt med både bloggen och shoppen under helgerna. Innan jul har vi haft extra många beställningar och det har varit jättekul att få skicka ut så många paket! Tack!
Många har frågat och önskat en liten beskrivning till leksaksboxarna jag gjorde. Så när jag hittade den tredje boxen som jag tydligen använt som batteri insamling, så passade jag på att fota lite hur jag gjorde!
1. Stommen är som bekant en trälåda från ikea, som jag målat vit med vanlig vattenbaserad snickerifärg. Måla flera lager så det täcker ordentligt!
2. Välj ett fint papper, jag har använt mig av 2 st scrapbooking ark av lite grövre kvalitet. Tunnare papper blir lätt skrynkliga då man limmar, men dessa lite tjockare funkar bra! Mät och klipp bitar som passar alla sidorna och botten. Det gör inget om det sticker upp lite papper över kanten, det skär man bort senare.
3. styck rikligt med lim på alla sidor och botten. Se till att det täcker överallt, för trä suger åt sig mycket och då fäster inte papperet bra. (samma sak som då du tapetserar!) Jag har använt vanligt trälim.

4. Sätt alla pappersdelarna på plats! Se till att inga luftbubblor finns och att allt blir ordentligt fastlimmat.

5. Stämpla ett motiv, jag använde mig av en svart stämpeldyna och en clearstamp från Prima Marketing - My Rose kollektionen.

6. Häll över emblosseringspulver. Jag valde ett mörkbrunt med doft av choklad, mums! Häll sen av allt pulver, pulvret fäster bara på det stämplade motivet.

7. Värm med varmluftspistol tills pulvret "smälter". Nu har motivet en lite upphöjd 3D känsla, ser nästan tryckt ut. Bilden blev inte riktigt bra, men jag hoppas ni ser ungefär hur det kan se ut.

8. När limmet torkat, skär bort det papper som sticker upp från kanterna. Sandpappra för att få det riktigt jämt och fint. Sånna detaljer är viktiga tycker jag, det gör så mycket för helhetsintrycket!

Klart! Om du vill så stryk på transparent möbelvax på både utsida och insida. Då håller det för massor av lek! Hoppas nån kan ha glädja av detta, maila mig gärna om du provar jag är ju så nyfiken!