tisdag 26 augusti 2008

Nya tillpiffade skrivbordet!

Nu är det klart! Vitmålat och vaxat med ofärgat vax. Det blir en så härlig yta då man gör så, sen skyddar det bra mot repor och smuts! Rena reklam annonsen! Men det är faktiskt ett bra tips till er som gillar att måla möbler vita! Här kommer förebilden igen...
Tja, inte så snyggt med sladdhärvan, men snart kommer det bli en fondvägg bakom skrivbordet. Ni vet den där boken jag köpte härom dagen, det är där den ska upp!



Dom små beslagen med nummerlappar i är scrapbooking material som jag gjort rostiga för att få dom mer enhetliga. Sen är som vaxade så dom inte missfärgar av sig. Den mönstarde bakgrunden på handtagen är scrap papper som först limmats, lackats och sist vaxats. Tänk vad man har glädje av scrapbooking till helt annat!


måndag 25 augusti 2008

minialbum

Nu kommer den sista saken jag gjorde åt Metalimo för Formex-mässan. Det blev ett minialbum om min vän Åsas söta lilla bebis Belle. Albumet är lite roligt, det är som en box/ram/album. Kolla bilderna så kanske ni förstår.... Svårt att förklara! Här kommer några sidor ur den...

Snart bär det iväg på Arn filmen! En lyx som man inte hinner med så ofta är att gå på bio! Och nu går det ju massor med bra filmer som jag inte sett än, både Sex and the city och Mamma Mia står på önskelistan. Men ikväll blir det Arn, i den har vi varit med och tillverkat filmrekvisita. Eller mest min man kanske, men jag var med på ett hörn!




lördag 23 augusti 2008

fina fynd...

Efter att ha kollat in [url=http://www.http://sweetpaul.typepad.com/my_weblog/]Sweet paul´s[/url] blogg inser jag ju att jag måste ha en sån här vägg hemma! Var och fyndade ett bra bok exemplar på Bra&Begagnat idag. Att förstöra böcker överhuvudtaget är något min man har lite svårt med. Men man kan ju läsa texten från väggen istället tyckte jag. Och tur är att jag brukar få min vilja igenom när det gäller inredning!

Mitt skrivbord är nästan klart, måste iväg och köpa små små skruvar till de sista detaljerna bara, sen ska ni få se det.


Här är en annan rolig idé från Sweet Paul!
Min bok som snart kommer bli en fin fondvägg! En diktsamling. Tyckte det var fint att inte ha så mycket text på sidorna och att man kan läsa dikter på väggen!

Ett annat TUNGT fynd för en mycket billig peng. Att man orkade stryka med sånna här förr, armmuskler måste man ha fått i alla fall....

torsdag 21 augusti 2008

Massa scrappat...

Phuuuu, nu är jag äntligen klar med dom saker som ska få vara med på formexmässan till Metalimos monter. (Jag själv kommer tyvärr inte att vara där, för er som undrat.) Här kommer några saker som jag postat iväg under dagen. Mer kan jag visa senare, gjorde ett minialbum till.



En liten ask till Liv´s rum, att förvara nappar i eller nått. En vitmålad träask som jag stämplat och sen emblossat i brunt med choklad lukt! Mums! Det luktar faktiskt på riktigt! Inuti är den klädd med mönstrat papper och ovanpå dekorerad med diverse bling bling.

Ett minialbum som är målat med turkos akrylfärg och sen guldblad. Sen slipade jag bort lite guldblad för att man skulle se reliefmönstret på albumet. Nyckeln är också i papp men klädd med bladguld. En rubrik ska sättas på också, men jag har inte riktigt bestämt mig för vad albumet ska innehålla än. Och jag fick inte tid att göra sidorna, det får bli när den landat hemma hos mig igen.

söndag 17 augusti 2008

Foton

Här är en av mina foto idéer som jag äntligen lurat med min familj på... Fåtöljen är TUNG, och min man var inte överlycklig över mina fotoförslag... Men jag blev lovad att det skulle bli av under hans semester. Sagt och gjort! Är glad att några av alla bilder jag knäppte blev hyfsade, inte lätt att fota varken barn eller djur. Ingen ville riktigt lyssna till hur jag tyckte man skulle sitta, titta in i kameran eller på något sätt samarbeta överhuvudtaget! Här är några som jag lekt i PS med.



Måste säga att jag är överväldigad av era söta kommentarer, utmärkelser, mail och söta ord. Jag hinner inte svara eller kommentera tillbaka just nu. Nu är glad att jag hinner blogga överhuvudtaget, men jag hoppas finna mer tid till det snart! Tack alla ni, ni förgyller mina dagar!

torsdag 7 augusti 2008

Bloggar från golvet!

Inte en särskilt inspirerande bild, men vi har lite om möblering här hemma och jag behövde ett nytt skrivbord lite snabbt. Jag har längtat efter att få åka på nån trevlig sommar auktion, men varje gång vi tänkt åka så har regnet störtat ner och vi hittat på andra planer. Men nu hittade jag ett litet anskrämligt skrivbord på blocket för en billig peng, som jag tänker förvandla till en pärla! Just nu står det och väntar på att få bli slipat, så jag sitter på golvet och bloggar!

Lovar att visa en uppdatering om hur det blev, om nån dag eller två!


En del har mailat undrat om vi gör fler smycken. Eftersom vi gör dom tillsammans och det är den störta delen av tillverkningen som måste göras på min mans jobb så vågar jag inte lova nått än. Men han kan ev tänka sig att göra lite smycken efter sommaren, som jag kan ha i webshoppen. Jag kan hojta till i bloggen så vet ni!

Ytterligare en layout av Metalimo material som ska med till Formex mässan. Lite höstig kanske, fast fotot är taget i våras! :)